Terug naar je essentie en verlangen

Ongeloof, ploeteren, verdriet, verlangen, ongeloof en eindelijk rust. We komen het allemaal tegen bij mensen die ons al bezocht hebben. Veel van deze mensen hebben een vorm van geweld meegemaakt in hun leven. Verbaal geweld, machtsmisbruik, fysiek geweld, oorlogsgeweld, sexueel misbruik of pestgedrag. Iedere onverwerkte ervaring drijft je een stukje bij jezelf weg, weg van je essentie.

Je lijf wil overleven, die stand ken je: de overleefstand. Dat kun je lang volhouden maar opeens is het klaar. Je ontwikkelt klachten, je voelt je moe, futloos en je energie is ver te zoeken.

Hoe zou het zijn om weer vrij te kunnen leven, te ademen, energie te hebben en weer trots op jezelf te kunnen zijn? De rust in jezelf terug te vinden, om regie weer in eigen hand te hebben en een leven te leiden waar jij je goed bij voelt.

Wij zien één gemene deler bij al onze bezoekers; verlangen om terug te komen bij de eigen essentie.

Waarom met een paard?

De Cranio & Paard sessies buiten in de wei gaan nog dieper dan reguliere sessies. De laag waar je binnen in de praktijk pas na vele sessies bij kan komen, wordt met behulp van een paard direct aangeraakt.
Ons hoofd denkt soms het probleem te kunnen benoemen. Soms klopt dat, maar vaak zitten er nog een of meerdere lagen onder. Met het paard gaat we rechtstreeks naar de kern.
Zodra wij de kudde instappen worden we onderdeel van de kudde. Paarden zijn prooidieren en hebben daardoor alle zintuigen constant openstaan. Ze zijn veel gevoeliger dan wij mensen. Zijn natuurlijke staat van Zijn is om álle zintuigen open te hebben staan om op te letten voor gevaar. Zodra wij de wei in stappen weet het paard al wie er voor hem staat.
Voor paarden is het collectief belangrijker dan het individu. We zijn nu onderdeel van de kudde en het paard gaat communiceren via lichaamstaal - zoals ze ook onderling communiceren - en zal kenbaar maken waar in het lijf onze aandacht naar toe heeft te gaan of waar er geheeld mag worden.

Hoe ziet een sessie eruit?

Tijdens een Cranio & Paard sessie zien we elkaar op het Landgoed Shadowfax in Driebergen. Onder het genot van koffie of thee, ontmoet je Ilse en mij en samen luisteren we naar jouw hulpvraag. Daarna gaan we naar de wei, of bij slecht weer naar de halfopen schuilstal.

Eerst observeren we samen terwijl je rust aan de aanwezigheid van het paard Quitano kan wennen. Als jij je zen genoeg voelt, ga je liggen op de behandeltafel. Lekker warm onder de dekens, indien dat nodig is.

Met jouw hulpvraag in erbij legt Ilse haar handen op je benen om zo contact te maken met jouw lijf. Uit ervaring blijkt dat Quitano dan al aanhaakt en met zijn lichaamstaal laat zien wat er duidelijk gemaakt mag worden. Ik help om zijn signalen en boodschappen te vertalen en door de combi met cranio komen we bij de kern.

Quitano haalt onderbewuste stukken naar het bewustzijn, waardoor erkenning en heling plaats kan vinden en zoals een cliënt aan ons teruggaf:

“Ik hoop dat jullie meer mensen die op slot zitten kunnen helpen naar een nieuw leven.”

Over ons

Samen met Ilse Herrebrugh - Cranio therapeut, ben ik een unieke samenwerking aangegaan en hebben wij een werkwijze ontwikkeld die zijn kracht en impact ruimschoots bewezen heeft.
Samen geven wij Cranio & Paard sessies met enorm diepgaande werking, waarbij de kern razendsnel geraakt wordt.

De diepgang van de Cranio sessie met ondersteuning van de paarden, hebben al vele mensen geholpen met als resultaat dat zij hun essentie weer voelen, weer meer bij zichzelf komen en weer levensvreugde ervaren. Ze hebben afscheid kunnen nemen van dat wat hen niet meer dient. Om vervolgens te kunnen verwelkomen waar zo naar verlangd wordt.

Met onze Cranio & Paard sessies helpen wij je om de verkrampingen van je lijf, die niet meer nodig zijn, los te laten en daarin te ontspannen. De paarden helpen mee om een veilige bedding te creëren, waarin je de pijn en soms ook angst kunt verdragen en erkennen om vervolgens te laten gaan.

Ben jij er ook klaar voor om weer de regie over je leven te nemen?
Wij staan voor jou klaar samen met 500 kg paardenkracht.

Ilse en Ghita

Wat anderen zeggen

“Woensdagmiddag kreeg ik mijn eerste Cranio & Paard sessie. De heerlijke plek in de wei was al een oase van rust. Ik koos Quitano om bij de sessie te helpen. Die wond er geen doekjes om en wees duidelijk en heel kordaat aan welke delen van mij aandacht nodig hadden. Zelfs mijn mindset werd niet vergeten door hem. Heel bijzonder om te ervaren dat een paard dit allemaal weet en ook zo goed kan aangeven. Ghita vertaalde zijn aanwijzingen en moest zijn enthousiasme af en toe wat temperen, zo fanatiek was Quitano.
Ilse had genoeg te doen. Zij nam mij mee in de behandeling en kon met subtiele bewegingen en vragen helpen. Om ook aan ontspanning te werken werd Quitano afgelost door Joe, die op zijn eigen rustige manier hielp en aanwijzingen gaf. Ilse heeft mij fantastisch geholpen met mijn chronische bekkeninstabiliteit. Hier tobde ik al zo lang mee, maar met hulp van Ilse gaat het nu stukken beter. Ik ben heel blij dat ik deze sessie heb gehad! De samenwerking van Ghita, Ilse, Quitano en Joe was super, echt een warm bad, hartverwarmend. Bedankt voor deze geweldige ervaring.”

(Jeanette)

“Zo bijzonder dit. Ik hoop dat jullie nog meer mensen die op slot zitten kunnen helpen om weer een ander nieuw leven te hebben. Ik ben jullie zo dankbaar… Zo blij dat ik jullie ontmoet heb."

(Marianne)

“Ik kom al twee jaar regelmatig bij Ilse voor een craniobehandeling. Wat begon vanwege behandelingen voor overprikkeling door long covid heeft inmiddels geleid tot weer in contact staan met mijn gevoel, in plaats van een wandelend hoofd te zijn. De craniosessie in combinatie met paardentherapie voelde voor mij gelijk als “dit móet ik doen!” en het was echt magisch. Ik merk nog steeds (drie weken later) dat het blijvend verandering heeft gebracht. Ik had één thema waar ik graag aandacht aan wilde besteden, maar Quitano dacht daar anders over en we hebben vier thema’s uitgediept, naar het bewustzijn gebracht en afgesloten. Ik voel me een ander mens en ervaar veel meer rust in mijn lijf en ook in mijn hoofd en heb ik daardoor veel meer geduld naar mijn kinderen toe.
Ilse heeft cranio toegepast en met aanwijzingen van Quitano en de vertaling van Ghita, zijn er energetische blokkades opgeruimd. Quitano gaf aan als iets voldoende behandeld was of als we nog wat dieper door moesten.
Als je op je gemak bent bij paarden zou ik deze behandeling zeker aanraden. We hoopten dat cranio + paardentherapie 1+1 = 3 zou zijn, maar wat mij betreft voelt het als 1+1 = 6.“

(Maaike)